Livsuppgiften Viktor, Jacob, Jakob (och Sebastian)

Vi tänker göra ett litet miniatyr-landskap, med en lada, lite träd, en hage och en sjö. Våran tanke bakom den är att meningen med livet är att leva, det är inte så mkt mer. Man ska vara så lycklig och glad som möjligt tills man dör. Det spelar ingen roll vilken väg man tar för att bli lycklig. ……
Man ska försöka fylla sitt liv med distraktioner som gör en lycklig.

Vi tar en ganska stor plywood-skiva (tror vi tog 60×60 cm) som vi sedan börjar med att skissa på med blyerts. Vi markerar var vägen ska gå, var ladugården ska stå, var alla träden ska vara etc, innan vi börjar måla så att vi kan ändra oss. Sedan börjar vi att måla ut marken med gräs, jord och allt sådant. Vi fick en idé att ta lite mörkare färg och göra som skuggor runt husen och träden för att få en bättre 3D effekt.

För att göra träden tänkte vi ta en trärundstav och dela upp den i lagom stora delar. Sedan målar vi dom bruna och vi hade lite olika idéer för hur man kan göra trädkronan. En idé var att klippa ut löv av papper eller tyg, men det skulle bli väldigt pilligt så det går nog inte. En annan idé var att ta löv från en plast-krukväxt, men det kanske inte heller går, vi får se. Man skulle också kunna skrynkla ihop papper eller tyg till en boll och limma fast, det är nog det bästa sättet.

I sjön hade vi en idé att sätta ett genomskinligt, blått tyg på plywooden. Man kan skrynkla till tyget lite så det ser ut som små vågor. Vi får experimentera med det.

Man skulle kunna ta grenar från en plastväxt och sätta på marken här och var för att berika marken lite mer, istället för att det ska vara helt tomt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *