Dekorera dörren

Jag har gjort bokstäver av trä som man kan sätta på många ställen som till exempel i fönster, på bord eller så gör man som jag, sätter den på dörren. Om man vill att dom ska stå på bord eller i fönster behöver man ta en tjockare planka annars kan man göra precis som jag beskriver  nedanför. Jag målade plankan vit men sedan la jag till lite färg för att göra dom lite mer glada,  jag tog en ny färg…….

 för varje bokstav. Dom färgerna jag valde var blå, rosa, gul, grön och lila eftersom detta är till min lillasyster och hon gillar dom färgerna men du an ta vilken färg du vill ha. Om du vill veta hur jag gjorde detta så kan du fortsätta att läsa.

För detta behöver du, en planka, papper, penna, färg, såg (figursåg), små penslar och målarfärg.

1. Först så målar du en skiss på hur du vill att dina bokstäver ska se ut på ett papper.

2. Du klipper sedan ut dina bokstäver och letar rätt på en planka i rätt storlek så alla dina bokstäver får plats, sen skissar du av på plankan. Om du har en bokstav som ”O” så för att såga så får du borra ett hål som du sedan kan såga i, det är enklast att använda en figursåg som jag gjorde till detta.

3. Nästa steg är att såga ut bokstäverna, sen slipar du så att man inte får flisor eller ojämnheter.

4. Du väljer sedan ut en färg du vill ha som bas, jag valde vitt och rekommenderar det eftersom du ska på med en annan färg också. Sen målar du den och väntar på att den ska torka.

4. Sen efter den torkat kan du måla på andra färger eller bara ha den som den är men jag rekommenderar att ha lite färg för det blir mer positivt och gladare. Jag målade på sidorna på bokstaven och hade en färg för varje bokstav. Sen låter du den torka tills den är torr.

Sen är den redo att sättas där du vill ha den. Jag hade ingen bild så det är svårt att försklara hur jag målade men man kan måla på sitt egna sätt och så man tycker den blir snygg, det är en smaksak. Det blir lite roligare att se lite färger på sin dörr eller fönster, en liten grej som kan förändra mycket. Enkelt och snyggt, hoppas ni gillar den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *