Puzzlet

Jag håller på att göra att puzzel och jag vill berätta hur  jag gjorde det så lätt och smidigt som möjligt.

Det man behöver börja med är två playwood skivor, en tjock och en smal. Såga ut dem i vilken form du vill, men de ska vara lika stora! Jag valde att den tjocka skulle vara puzzlet och den smala bottnen.

IMG_2638Så jag borrade ett hål två centimeter från kanten på den tjocka och sågade ut mitten. Sedan så ritade jag ut puzzelbitarna. Men jag tänkte på att
inte göra dem för små. Jag rekommenderar verkligen att man använder en figursåg för att såga ut puzzelbitarna. När alla bitarna var utsågade så sandpapprade jag alla bitar, ramen och botten. Sedan limmade jag ihop ramen och botten och slipade dem för att gå kant i kant. Efter det är det bara att måla ad man vill ska vara på puzzlet och också måla ramen och botten, men det har jag inte hunnit än. Själv så vill jag få lite ojämna puzzelbitar så att det verkligen ser egengjort ut. Här är några bilder:

 

IMG_2656

IMG_2659

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *