Meningen med livet

I slöjden och So:n har vi arbetat kring temat ”meningen med livet”. Jag tror inte på slumpen eller att det skulle finnas en gemensam mening för allt som existerar. Min mening med livet att man ska hitta sin egna mening. Att när man når sitt slut av livet ska….
man inte ångra någonting. Samtidigt är önskan om att aldrig ångra något omöjlig.  Önskan om att alltid leva i lycka och välmående. Att aldrig göra några fel. Därför valde jag att göra om något gammalt till något nytt. Man kan aldrig gå tillbaka i tiden och hindra det som man gjort fel. Men man kan ta nytta av konsekvenserna och göra något bra av något dåligt.

IMG_1422Många ändrar och försöker bli nya versioner av sig själva hela tiden. Oftast genom bara något litet exempel via sin musik- eller klädstil. Därför valde jag att använda mig utav en begagnad jeansjacka som jag köpt för ett mindre pris på en hemsida för begagnade kläder.

Jag började med att välja tyg. Jag valde ett tunt grönblommigt bomullstyg, dels för att det inte skulle bli för tjockt och jobbigt att sedan sy i med tanke på det tjocka jeanstyget och dels för att ett tunnare tyg passar bättre och smälter bättre ihop med det ljusa jeanstyget. Sedan valde jag ut vart jag skulle sätta dit tyget på

20150506_132623

jackan. Klippte ut bitarna, lite större än nödvändigt för att sedan kunna vika ihop sidorna för snyggare kanter, satte fast tyget i jackan med hjälp utav nålar och sedan sydde fast tyget med med symaskin.

Ett problem jag fick under processens gång är att symaskinen inte kunde sy vid de tjockare delarna. Nära fickorna där tjockare sömmar fanns. Då blev jag tvungen att sy lite längre in för att det skulle fungera.

Tycker att det var ett väldigt roligt arbete. Har under de senaste arbetena valt att arbeta inne i träslöjden istället för inne i syslöjden eftersom jag kan arbeta mer självständigt där inne. Men under detta arbetet hade jag planerat upp bra och jag hade en bra bild utav hur jag skulle ta mig tillväga vilket gjorde det roligare och gjorde mig självsäkrare med att kunna fortsätta arbeta inne i syslöjden.

Kram Emelie 🙂

One thought on “Meningen med livet”

  1. Tack för ditt inlägg och reflektion Emelie:-) Jag lägger in bilderna jag tog idag så får du fixa till det som du vill ha det sedan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *